Selecteer een pagina

Informatieve, interessante en praktische thema-avond over hulpmiddelen thuis voor mensen met dementie

Op dinsdag 25 oktober 2022 was er thema-avond van De Vergeten Tuin. Ergotherapeut Lisette van der Sande gaf uitleg over hulpmiddelen thuis voor mensen met dementie en hun naasten aan de 13 aanwezigen deelnemers.

Dat goede hulpmiddelen de kwaliteit van leven verhogen van iemand met dementie of ter ondersteuning aan mantelzorgers en of zorgverleners zijn. En dat die hulpmiddelen heel divers zijn, dat bleek wel uit de vele hulpmiddelen die Lisette meegenomen had. Daarbij haar uitleg en toelichting over gebruik, aanschaf en financiering maakte het tot een informatieve, interessante en praktische avond.

Voor ADL handelingen, activiteiten, bezigheden of op gebied van toezicht en of medicijngebruik zijn vele en diverse hulpmiddelen in te zetten. Zo toonde Lisette deze avond: aangepast bestek, servies, sensoren, toiletverhogers, antislip stickers, glijlakens, stoel-, bad- of bedbeugels, medicijndispensers, sprekende of digitale kalenders/agenda’s, tablet + en beeldtelefoons.

Financiering van deze hulpmiddelen gaat volgens de ‘partijen’: aanschaf met eigen betaling, andere hulpmiddelen zijn via een WMO aanvraag te verkrijgen en weer andere via de zorgverzekering.

Inzet van een ergotherapeut aan huis voor praktische ondersteuning, inzet van hulpmiddelen en of advies wordt tot 10 uur per kalanderjaar vergoed vanuit de zorgverzekering. Op naam van de partner t.b.v. de ‘patiënt’ kan ook nog beroep worden gedaan op 10 uur per kalanderjaar via de zorgverzekering.

Bij vragen of meer informatie mag en kan Lisette geraadpleegd worden via https://ergotherapievandersande.nl/praktijkinformatie/over-lisette/

 

Het laatste nieuws

Als je niet meer beter wordt

Als je niet meer beter wordt Ieder jaar krijgen ongeveer 100.000 Nederlanders te horen dat zij niet meer beter worden en binnen een afzienbare tijd komen te overlijden. Op dat moment breekt een verwarrende en emotionele periode aan. Dit dossier is bedoeld om mensen te...

Lees meer

Mantelzorger voor je partner, hoe houd je je relatie leuk?

Mantelzorger voor je partner, hoe houd je je relatie leuk? Als je mantelzorger bent, is de impact op je leven groot, zéker als degene voor wie je zorgt je partner is. Hoe voorkom je dat je als geliefde puur ‘de verzorger’ wordt? Je leven op z’n kop. Ginette Klein...

Lees meer

Alles over dementie

Onderstaand hebben we onze artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën die voor jou of je naaste relevant kunnen zijn.
Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Algemene informatie

Kvk nummer: 61812277
NL15 RABO 0300 6088 96
RSIN-nummer: 854499192

Onze sponsoren

Andreaskerk Hilvarenbeek