Selecteer een pagina

Thema-avond De Vergeten Tuin

Dinsdag 31 januari 2023 van 19.00-20.30 uur organiseert De Vergeten Tuin een thema-avond in het Open Huis, Vrijthof 21 in Hilvarenbeek. Het onderwerp is: wat is de rol van de huisarts en praktijkondersteuner bij dementie?

 Gastspreker deze avond is huisarts Rens Henquet. Zij was tot medio 2021 gevestigd als huisarts in de huisartsen praktijk de Ypelaer. Momenteel is zij voorzitter van de werkgroep Zorg en Welzijn van stichting Platform 60+ Hilvarenbeek.

De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij klachten over het geheugen. We starten het nieuwe jaar daarom met een open gesprek waarin de vraag centraal staat: ‘Wat is de rol van de huisarts en de praktijkondersteuner bij dementie?’.
De eerste vermoedens van dementie geven vaak veel onzekerheid en gevoelens van onbehagen. ‘Vroeger vergat ik geen enkele afspraak, nu is dat wel anders. Is er iets mis met mijn geheugen?’  of: ‘Mijn partner is alwéér zijn sleutels kwijt, zou hij beginnende dementie hebben?’

We leggen deze avond onder andere de volgende vragen aan Rens Henquet voor: Wat kan de huisarts doen? Kan de huisarts de diagnose stellen? Wanneer of waarom en waar naartoe wordt iemand doorverwezen? Wat kunt u van de huisarts verwachten in het vervolgtraject, nadat de diagnose is gesteld? Wat kan de praktijkondersteuner?

Stichting De Vergeten Tuin nodigt u van harte uit deze thema-avond bij te wonen.

De entree bedraagt €2,50
Koffie en thee is gratis

Het laatste nieuws

Intimiteit en seksualiteit

Intimiteit en seksualiteit Met of zonder dementie: elkaar aanraken en liefhebben blijven belangrijk. Door dementie kan de relatie met je partner veranderen. De manier waarop je intiem bent met elkaar, kan ook veranderen. Het is soms even zoeken naar een nieuwe manier....

Lees meer

Zorgen voor iemand met dementie terwijl je werkt

Zorgen voor iemand met dementie terwijl je werkt Als je zorgt voor iemand met dementie én een baan of eigen bedrijf hebt, is dat soms lastig. Hoe combineer je mantelzorg en werk? Het belangrijkste is om hier al vroeg over te praten. Juist als het nog wel lukt. Bekijk...

Lees meer

Alles over dementie

Onderstaand hebben we onze artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën die voor jou of je naaste relevant kunnen zijn.
Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Algemene informatie

Kvk nummer: 61812277
NL15 RABO 0300 6088 96
RSIN-nummer: 854499192

Onze sponsoren

Andreaskerk Hilvarenbeek