Selecteer een pagina
 

DansKunst:

dansprogramma voor mensen met

dementie

Gratis deelnemen op zondag 29 november

                                     van 11:00 – 12:30 uur

Switch2move, Brain Research Center en BeBright nodigen u uit mee te doen aan de creatieve bewegingssessie “DansKunst”.

DansKunst bestaat uit verschillende bewegingsmethoden en dansoefeningen die fysieke, mentale en sociale beweging stimuleren. De bewegingen zijn gemakkelijk uit te voeren en worden duidelijk uitgelegd. U kunt deelnemen vanuit huis via een online videoverbinding.

Het programma wordt begeleid door de bekende danser en balletmeester Andrew Greenwood, die DansKunst ontwikkelde vanuit zijn organisatie Switch2move. Dr. Niels Prins, directeur van Brain Research Center, geeft bij aanvang van DansKunst inzicht in de positieve effecten van dansbewegingen en muziek op onze hersenen en ons welzijn.

Voor wie is het geschikt?
Het dansprogramma is geschikt voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met  dementie in een vroeg stadium en hun mantelzorgers. Dans en beweeg alleen of met een partner en geniet samen met ons van de vreugde die het zal brengen. Mogen we deze dans van u?

Meedoen
DansKunst vindt plaats op zondag 28 november van 11 uur tot 12:30 uur.  U kunt deelnemen door hier te klikken of naar: https://switch2move.nl/live te gaan.

Over Switch2move
Switch2move draagt bij aan het welzijn en de kwaliteit van leven van mensen met onder andere dementie door middel van beweging. Dansen is gezond en leuk om te doen, en is bovendien een manier om jezelf uit te drukken zonder woorden. Iets dat extra belangrijk is wanneer je door verschillende gezondheidsproblemen moeilijkheden ondervindt om te communiceren.

Over Brain Research Center
De missie van Brain Research Center is om Alzheimer en andere hersenziekten de wereld uit te krijgen. Het onderzoekscentrum is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de ziekte van Alzheimer en andere hersenziekten. Brain Research Center is opgericht in 2009 en heeft vestigingen in Amsterdam, Den Bosch en Zwolle.

Over BeBright
BeBright is een strategie- en innovatiebureau en heeft als missie het versterken van de vitaliteit van de samenleving door verbindingen te leggen en vernieuwingen te versnellen. Eén van de speerpunten is bijdragen aan de transformatie in de ouderenzorg. Vanuit dat perspectief adviseert en ondersteunt zij Switch2Move op het gebied van de groei, positionering en verdere uitrol van de organisatie.

 

Het laatste nieuws

Pijn bij dementie

Pijn bij dementie Door de dementie kan je naaste zelf moeilijk pijn aangeven. We geven je de signalen waarop je kunt letten. Pijn herkennen bij je naaste met dementie kan lastig zijn. Door de dementie kan je naaste pijn moeilijker zelf aangeven. Pijn heeft invloed op...

Lees meer

Functies van je hersenen

Functies van je hersenen Zonder dat je erbij nadenkt, zijn je hersenen belangrijk bij alles wat je doet. Van bewegen tot praten en van onthouden tot slapen. Dag in dag uit, dag en nacht. Wat je hersenen allemaal ongemerkt voor je regelen, lees je op deze pagina. ...

Lees meer

Alles over dementie

Onderstaand hebben we onze artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën die voor jou of je naaste relevant kunnen zijn.
Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Algemene informatie

Kvk nummer: 61812277
NL15 RABO 0300 6088 96
RSIN-nummer: 854499192

Onze sponsoren

Andreaskerk Hilvarenbeek