Dementie wat moet ik regelen

Wie mag voor mij beslissingen nemen?

Op dinsdagavond 3 maart organiseert: ”De Vergeten Tuin” een informatieavond voor mantelzorgers en mensen met dementie. Daarbij is iedereen die zich betrokken voelt of geïnteresseerd is welkom. De informatieavond is in de bibliotheek CC Elckerlyc in Hilvarenbeek en duurt van 19.00 tot 20.30 uur

Rien van Oort woont in Hilvarenbeek en is mentor. Tot zijn cliënten behoren mensen die hulp nodig hebben bij het nemen van ingrijpende beslissingen. Vaak hebben zij een beperkt netwerk, of wordt het voor de omgeving een (te) grote belasting is, om deze taken op zich te (blijven) nemen. Daarbij is het van belang dat de mentor zoveel als mogelijk handelt naar de wensen van de cliënt.

Rien van Oort komt uitleg geven over de taken en bevoegdheden van een mentor.

Een mentor is geen hulpverlener, maar een regisseur van de zorg voor de betrokkene, die pas in deze rol in actie komt wanneer dat nodig is. Als een persoon met dementie nog thuis woont (maar dit eigenlijk niet meer gewenst is), neemt een mentor ook de regie in de gang naar een passende woonomgeving voor deze persoon. Een mentor houdt zich niet bezig met financiën, daarvoor kan indien nodig een bewindvoerder worden ingesteld. Rien legt ons uit waarom het mantelzorgers kan ontlasten als er gestart wordt met mentorschap.

Mensen met dementie zijn van harte welkom om mee te praten en vragen te stellen. Het wordt weer een interessante en leerzame avond. Natuurlijk is er alle ruimte om u vragen of ervaringen te delen.

Wij nodigen u daarom van harte uit om deze informatieavond bij te wonen.

De avond zal bestaan uit: informatie, delen van ervaringen en er is ruimte voor vragen.

Plaats: Elckerlyc, Achter het Raadhuis 2, Hilvarenbeek

Tijd: 19.00 – 20.30 uur

Entree: €2,50

Koffie en thee gratis.

Voor vragen, informatie kunt u ons mailen: devergetentuinhilvarenbeek@gmail.com

Facebook: De Vergeten Tuin

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top