Selecteer een pagina

Thema-avond De Vergeten Tuin

Dinsdag 29 november 2022 van 19.00-20.30 uur organiseert De Vergeten Tuin een thema-avond in het Open Huis, Vrijthof 21 in Hilvarenbeek. Het onderwerp is: Geestelijke verzorging in de thuissituatie.

 Gespreksleider deze avond is Annemarie Hagoort. Als geestelijk verzorger is zij verbonden aan het Centrum voor Levensvragen Oost-Brabant.

Misschien denkt u: ‘Geestelijke verzorging, wat is dit nu weer? Of: ‘Geestelijk? Daar heb ik niets mee’.
Geestelijk verzorgers zijn voornamelijk bekend door hun werk in een ziekenhuis of een zorginstelling. In het kader van de geestelijke gezondheidszorg heeft de overheid het nu mogelijk gemaakt dat een geestelijk verzorger ook thuis komen.

Annemarie vertelt u deze avond wat het werk van een geestelijke verzorger kan inhouden en wat dit voor mensen met dementie en of hun partners/naasten in de thuissituatie kan betekenen.
Het is iemand die professioneel luistert naar vragen en onderwerpen die iemand ten diepste bezighouden.  Het kan iemand goed doen om eens met een ander dan familie of vrienden te praten. Soms gaat het over iets wat je juist niet wilt of kunt delen met je naasten. Een geestelijk verzorger is een vertrouwenspersoon met geheimhoudingsplicht. Via de huisarts, dorpsondersteuner of de thuiszorg kan men vragen naar een geestelijk verzorger maar iedereen kan ook zelf contact opnemen met het Centrum voor Levensvragen. Er zijn aan de gesprekken geen kosten verbonden.

Naast een gesprek bij mensen thuis is het ook mogelijk om in klein groepsverband bij elkaar te komen als partners van mensen met dementie, maar ook als een klein groepje voor mensen die zelf de ziekte dementie hebben en thuis wonen. Het is verrassend hoe goed dat mensen kan doen.

Graag vertelt zij u hier meer over en laat ze zien hoe ze werkt.

Stichting De Vergeten Tuin nodigt u van harte uit deze thema-avond bij te wonen.

De entree bedraagt €2,50

Koffie en thee is gratis

 

Het laatste nieuws

Pijn bij dementie

Pijn bij dementie Door de dementie kan je naaste zelf moeilijk pijn aangeven. We geven je de signalen waarop je kunt letten. Pijn herkennen bij je naaste met dementie kan lastig zijn. Door de dementie kan je naaste pijn moeilijker zelf aangeven. Pijn heeft invloed op...

Lees meer

Functies van je hersenen

Functies van je hersenen Zonder dat je erbij nadenkt, zijn je hersenen belangrijk bij alles wat je doet. Van bewegen tot praten en van onthouden tot slapen. Dag in dag uit, dag en nacht. Wat je hersenen allemaal ongemerkt voor je regelen, lees je op deze pagina. ...

Lees meer

Alles over dementie

Onderstaand hebben we onze artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën die voor jou of je naaste relevant kunnen zijn.
Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Algemene informatie

Kvk nummer: 61812277
NL15 RABO 0300 6088 96
RSIN-nummer: 854499192

Onze sponsoren

Andreaskerk Hilvarenbeek