Selecteer een pagina

Ervaar de VR bril bij de Vergeten Tuin.

Door corona heeft onze activiteit met betrekking tot de VR (virtueel reality) bril dementie lange tijd stil gelegen. Gelukkig kunnen we deze bijeenkomsten weer hervatten. Met de VR bril dementie ervaar je het dagelijks leven door de ogen van iemand met beginnende dementie. Het doel van deze ervaring is het begrip voor naasten van mensen met dementie te vergroten en daardoor hen beter te kunnen ondersteunen.

Bij het gebruik van de VR bril stap je in het hoofd van iemand met beginnende dementie en het laat je door middel van een 360 graden simulatiefilm ervaren hoe dat is.

Aansluitend volgt er een gesprek onder begeleiding van professionals, waarbij het mogelijk is om je ervaring te delen. Hierdoor krijgt de belevenis nog een extra dimensie: meer informatie en verdieping van de ervaring.

Aanmelden via onze email: devergetentuinhilvarenbeek@gmail.com

Het laatste nieuws

Pijn bij dementie

Pijn bij dementie Door de dementie kan je naaste zelf moeilijk pijn aangeven. We geven je de signalen waarop je kunt letten. Pijn herkennen bij je naaste met dementie kan lastig zijn. Door de dementie kan je naaste pijn moeilijker zelf aangeven. Pijn heeft invloed op...

Lees meer

Functies van je hersenen

Functies van je hersenen Zonder dat je erbij nadenkt, zijn je hersenen belangrijk bij alles wat je doet. Van bewegen tot praten en van onthouden tot slapen. Dag in dag uit, dag en nacht. Wat je hersenen allemaal ongemerkt voor je regelen, lees je op deze pagina. ...

Lees meer

Alles over dementie

Onderstaand hebben we onze artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën die voor jou of je naaste relevant kunnen zijn.
Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Algemene informatie

Kvk nummer: 61812277
NL15 RABO 0300 6088 96
RSIN-nummer: 854499192

Onze sponsoren

Andreaskerk Hilvarenbeek