Zéér geslaagde avond met Switch2move.

Helmi van de Loo opende deze bijzondere avond, met een duidelijke boodschap voor ons allemaal: Kom en blijf in beweging. 

Andrew greenwood

Voor alle mensen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson, reuma, ms en dementie is in beweging blijven essentieel. Hoe snel zijn we niet geneigd om als mantelzorgers kleine taakjes over te nemen, maar hiermee nemen we ook de regie weg van mensen met dementie die vaak heel veel nog zelf kunnen.

Helmi introduceert de info klapper in de vorm van een klein voetje, hierin staan tips en wetenswaardigheden om in beweging komen met elkaar en te blijven. Deze zijn verkrijgbaar bij Contour de Twern, huisartsen, fysiotherapeuten.

Zij geeft het woord aan Andrew Greenwood, die op een zeer positieve manier ons in laat zien wat bewegen, dans en muziek met mensen doet.

Hij is duidelijk; hij kan mensen niet genezen van Parkinson, MS of dementie, maar als mensen zich gelukkig voelen, blij zijn, vrij zijn, dan worden hun klachten even op de achtergrond geplaatst. Door regelmatig te bewegen op muziek, worden de hersenen, de coördinatie en de spieren  van mensen met neurologische aandoeningen gestimuleerd.

Dopamine, adrenaline zijn geluks-stofjes die je eigen hersenen aanmaken, daar is enkel muziek, en beweging voor nodig. Met veel humor werden er kleine oefeningen gedaan die voor iedereen toegankelijk waren. Vaak in het Engels. Zo deden we the Catfish, the crocodile, the sun.

Snelle, rustige en gevoelige muzieknummers kwamen voorbij, waarbij er regelmatig op dezelfde spieren een beroep werd gedaan, maar telkens kort, en dus goed te doen voor iedereen. Je zag mensen loskomen, lachen en plezier hebben in het bewegen.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond, en hopen dat wellicht in de toekomst een medicijnbriefje de boodschap bevat om te gaan bewegen op muziek, in plaats van een medicijn…….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top